Vilken fin start på nya säsongen! 

Frukostmötet den 4 mars med Iddo Leshem och Ann Atlas från Bristol Myers Squibb (BMS) samlade cirka 50 personer till ett mycket intressant föredrag där Iddo gick igenom företagets struktur och verksamhetsinriktning. Under 2019 förvärvade BMS företaget Celgene Corporation, ett globalt biofarmaceutiskt bolag som främst arbetar med forskning, utveckling och kommersialisering av innovativa behandlingar avsedda att behandla cancer, sjukdomar i immunsystemet och inflammatoriska sjukdomar där det finns begränsade behandlingsalternativ för patienterna.

Handelskammarens medlemmar fick höra att BMS koncentrerar sin forskning på läkemedel mot allvarliga sjukdomar och behåller dessa i sitt sortiment bara så länge som patentet gäller. Sedan får andra företag som hanterar generika ta över. De områden som väger tyngst i BMS produktportfölj redan innan förvärvet av Celgene är läkemedel mot cancer, hiv/aids samt hjärt- och kärlsjukdomar.

Ni kan läsa mer om detta på BMS hemsida.