Trade Award winner 2018: Tele 2

Handelskammaren Sverige-Israels Trade Award 2018 tilldelas Tele2 IoT.

Tele2 IoT (förkortning av Internet of Things) tilldelas utmärkelsen för sitt utomordentliga arbete med att främja forskning och utveckling mellan Sverige och Israel.

Prismotiveringen lyder:

”In recognition of outstanding achievements in the development of the technology of Internet of Things (IoT) in collaboration with Israeli partners and hereby creating additional efficiency and value to their customers in business management, industrial processes and in the home appliances sector.”

Utmärkelsen togs emot av Tele2 IoT’s Strategy Director Johan Ragnevad vid en ceremoni i Myntkabinettes konferenslokaler i Stockholm. Johan gav en mycket intressant exposé över vad framtiden inom IoT kan erbjuda.

Israels ambassadör i Sverige, Ilan Ben-Dov, välkomsttalade och berättade bland annat om de otaliga möten han haft med unga företag runt om i Sverige som uttryckt intresse och fascination för startup-undret Israel.

Flera av kvällens talare poängterade även det faktum att relationerna mellan Israel och Sverige blomstrar, åtminstone när det kommer till affärer.

Roberth Friedman, ansvarig för Israels ambassads handelsavdelning, delade avslutningsvis med sig av de senaste innovationerna från Israel. Framtiden är närmare än någonsin, sammanfattade Handelskammarens ordförande Gösta Ärnborg kvällen.