Den 23 januari hälsade Handelskammaren Sverige-Israel Kristine Stålhandske, Area Manager Eurasia & Middle East, och Andrei Ovichkin, Sales Director Eurasia & Middle East, från Scania välkomna till årets första morgonmöte för att hålla föredrag om Scanias verksamhet i Israel.

Kristine och Andrei gav en genomgång av företagets 128 åriga historia, deras verksamhet i Israel, hur lastbilsbranschen fungerar i Israel och vad som skiljer den från resten av världen.

Scania har en lång historia i Israel och gick in på den israeliska marknaden redan 1936. Från att vid sin höjdpunkt stått för 50%, så står Scania idag för cirka 20 procent av den israeliska marknaden.

På det hela taget ser Scania med stor tillförsikt fram emot framtiden.

Utöver detta fick vi bland annat höra om Scanias framgångar och utmaningar för att övertyga framtidens kunder att Scania är det självklara valet när det gäller hållbar utveckling.

Foto: ArildV